De natuur dichtbij

De mooiste tuinen zijn die met veel groen en bloemen, waar je rond kan lopen over paadjes, die niet in een keer te overzien zijn. Een plek waar ook vogels en andere dieren zich thuis voelen, waar de kinderen kunnen spelen en waar je lekker kan relaxen. Een tuin waar je een lekkere verse salade kan plukken of hier en daar van een besje kan snoepen. Dit wil ik ook!

Geen onkruid

Alleen heb ik een hekel aan onkruid wieden. Grassprietjes weghalen, schoffelen, harken, spitten in een moestuin. Gelukkig is dat niet altijd nodig. Veel planten die als onkruid worden gezien, zijn eigenlijk heel nuttig. Ze zijn eetbaar of doen dienst als een plant die bijen aantrekt. Eigenlijk zijn veel plantjes die zomaar komen aanwaaien heel mooi! Denk maar aan de schattige madeliefjes, de knalgele paardenbloemen of de mooie witte bloemschermen van fluitekruid. Deze zijn voortaan welkom in mijn tuin. Er komen niet alleen bijen en andere insecten op af, maar vaak kun je de plant of delen ervan ook eten.

Een andere manier om zoveel mogelijk ongewenste planten te voorkomen is ervoor te zorgen dat de grond zoveel mogelijk bedekt blijft. Dit kan door mulchen, maar ook door een dichte beplanting.

Ook voor kleine tuinen of balkons

Een eetbare tuin is niet afhankelijk van het formaat ervan. Zelfs in een kleine tuin of op een balkonnetje is er al veel mogelijk. Denk maar aan een  grote plantenbak vol met knapperige slablaadjes. Of een klein appelboompje, een bessenstruik langs de schutting en noem maar op.

Wil je ook je eigen droomtuin aanleggen en denk je dat dit niet mogelijk is met jouw beperkte ruimte, tijd of wat dan ook? Volg mij dan en kom tot de ontdekking dat dit mogelijk is. Ik doe al het lees-en uitprobeer werk en jij kan besluiten of je dit ook gaat doen in jouw tuin.

Ik wil proberen hier ook leuke tutorials en diy projecten voor in de tuin te plaatsen. Houd het dus goed in de gaten. Wil je op de hoogte blijven kun je mij volgen op Twitter, Instagram en Pinterest.

Kijk lekker rond en ontdek samen met mij hoe je de natuur dichtbij je huis kunt halen.

Veel plezier!