3 dingen die je kan doen als het vriest

De vorst van de afgelopen dagen legt de boel in de tuin behoorlijk stil. Nog maar kort geleden zag ik de eerste krokussen en bloemknopjes al verschijnen. Nu ligt alles er maar koud en bevroren bij. Toch zijn er wel een paar dingen die je al kan doen nu. Ik heb er drie van op een rijtje gezet.

1. De vogels bijvoeren.

Pindakaas, netjes met pinda’s, brood en stukjes appel zijn geschikt. Het is nu een drukte van belang bij ons in de tuin. De merels genieten van de stukjes appel en brood, de meesjes en het roodborstje van de vetbollen en pinda’s. De duiven pikken driftig in het losse strooivoer. Op de website van de vogelbescherming is nog veel meer informatie te vinden.

2. Voorzaaien

Voor veel zaden is het nog veel te vroeg om te zaaien, maar de pepers, bosaardbeien en stokroosjes kunnen al wel.

3. Plannen maken

Hoewel ik al in januari ben begonnen met het maken van plannen voor de tuin blijft het fijn om hiermee bezig te blijven.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *