De moestuin van mijn dochter

Mijn  8-jarige dochter wilde ook weer een nieuwe moestuin. Ze had eerder al een vierkante meter moestuin. Deze moest plaatsmaken voor een nieuw verhoogd bed in de tuin. Het tuinieren van mijn dochter bestaat vooral uit zaaien en als de plantjes groot genoeg zijn, het opeten. Alles daartussenin, dus water geven en onkruid weghalen, wordt aan mij over gelaten. Toch wilde ze wel weer een plekje in de tuin waar ze zelf mag beslissen wat er komt te staan.

“Mama, ik wil ook graag een nieuwe moestuin.”

Het eerste verhoogde bed dat ik heb gemaakt werd dus het plekje voor mijn dochter. Ze is begonnen met het zaaien van haar favorieten: Worteltjes, peultjes, radijs en verschillende soorten sla. Een beetje volgens de makkelijke moestuin methode. Ik gebruikte hiervoor de oude rasters. Mijn dochter heeft in elk vakje vervolgens op 4, 9 of 16 plekjes zaadjes in de grond gestopt. Bordje erbij, water geven en klaar! Om het onkruid tegen te gaan en om de grond bedekt te houden heb ik op de nog niet ingezaaide plekken hooi gelegd.

Nu zijn we alweer even verder. Het water geven vergeet ze nog steeds. elke dag kijkt ze wel even of de plantjes al groeien. Het meeste is al opgekomen. sommige slaplantjes laten nog even op zich wachten. Maar ze heeft toch echt weer haar eigen moestuin. En daar gaat het uiteindelijk om!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *